Túto hudbu určite poznáte

•         Reč bude o hudobnej skupine, ktorú pozná určite každý a má svoj špecifický štýl, ktorí si radi vypočujú ľudia rôzneho hudobného zamerania. Táto kapela je tu s nami myslím už skvelých a úspešných 30 rokov! Nie je to nikto iný, ako Depeche Mode.

laser

Mám stiahnuté aj ich najstaršie albumy a v celej ich tvorbe je počuť ich vývin, no aj napriek tomu majú vždy ten svoj štýl, ktorý je ich charaktreristikou po celú dobu existencie. Je to ten typ kapely, kedy Vám stačí začuť 15 sekúnd ich pesničky a už sa dovtípite, koho je to dielo. Aj pokiaľ sa jedná o nový song, ktorý ste ešte nikdy predtým nepočuli.

Originálni boli už v mladom veku, na začiatku svojej kariéry. Vravíme o konci sedemdesiatich, začiatku osemdesiatich rokov, no oficiálne pod názvom Depeche Mode vznikajú presne v roku 1980. Ešte veľa mladých skupín v tej dobe používa pri svojej tvorbe typické rockové nástroje, no Depeche Mode sa orientuje čisto na elektroniku, konktrétne syntetizátory. Možno aj kvôli tomu kritici predpovedali kapele rýchly zánik, no keby len vedeli, ako sa mýlili. Hneď prvé skladby, ktoré už hrali pod názvom Depeche Mode, všetky sa uchytili. Boli to piesne ako- Just Can't Get Enough, New Life, Photographic, …

koncert

Koncom osemdesiatich rokoch je však v tvorbe cítiť, že už sa nejedná o malých chlapcov, tieto songy sú už o niečo hudobne i textovo vyspelejšie. Povedal by som, že zo začiatku tvorby sa jednalo o taký sladký pop, no potom, koncom osemdesiatich rokov prichádzajú piesne s takým vážnejším hudobným podtónom. Sú to známe songy ako Strangelove, Never Let Me Down Again, Behind the Wheel, A Queston of time,… Práve v tomto období vravím o tej skvelej tvorbe, ktorá sa podobným tónom a tempom presúva i do začiatku deväťdesiatich rokov.
Tie začiatky deväťdesiatich rokov sú v znamení piesní ako Enjoy the Silence, kontroverzný Personal Jesus, Policy of Truth, určite tieto songy mnohí poznáte.
•         A dokonca vravíme o novej tvorbe v roku 2017, o albume s názvom Spirit.

Túto hudbu určite poznáte