Ako sprístupniť internet

Zapojiť router nie je jednoduché . Snažíte sa postupovať podľa návodu , niekedy  je zložitý , a techník ho príde zapojiť až o pár dní. Nezúfajte , aj pri tomto problém je tu rýchla pomoc.

kabely

»          Ako postupovať pri zapojení ? Všetko začína od káblov ktoré ste dostali v balení. Tieto káble sú farebne označené , a ľahko viete kam kde ide. Šedý kábel ( ten je označený ako aj B1) zapojíte do prvého vstupu routera.( Niektoré káble majú aj koncovky menšie , aj podľa toho môžete vedieť kam pasuje )  Druhý kábel (B2 ) alebo žltý zapojíte do žltého kolíka a druhý koniec do počítača. A tretí kábel je elektrický , ten viete kam máte pripojiť .

Internet vám stále nepôjde. Zatiaľ sme pri zapojení káble ale dostávame sa postupne  ďalej. Na svojom internetovom prehliadači spustite IP adresu od poskytovateľa. Málo by sa jednať o adresu napríklad 111.1111.1111. Ak ju nemáte kontaktujte vášho operátora , a zároveň preverí či je dostupný internet vo vašom routery.

modem

»          Ďalšie postúpi pri zapojení sú takéto: Ak máte IP adresu, načítanie ju a vyhodí vám tabuľku s prihlásením. Zadáte tam svoje údaje a vstúpite do konta prihlásenia do  siete. Potom už automaticky budete postupovať podľa manuálu ktorý sa tam objavím . Ak by sa tam manuál neobjavil musíte router naparovať s internetom ručne. Ak ste dokončili naparovanie , môžete sa pozrieť aj do nastavenia Wi-Fi kde si môžete zmeniť napríklad meno používateľa , pripadne zmeniť heslo od Wifi. Zatvoríte všetky okná v prehliadači a na novo otvoríte a zadáte ľubovoľnú adresu. Ak sa Vám táto adresa načítava všetko prebehlo správne ak nemáte pripojenie na internet skúste to znova , pripadne kontaktujte poskytovateľa internetu. Tento postup pri zapojení routeru je jednoduchý a zvláštneho ho každý. Ale ak by ste mali problémy vždy kontaktujte poskytovateľa ktorý vám  následne pošle  technika ktorý router premeria  a zistí problém .

Ako sprístupniť internet